– å spare penger gjør deg ikke rik, men det hjelper

– NÅR GODE RÅD ER DYRE

Det er ikke alltid at gode råd er dyre, og når de er det så finnes det heldigvis hjelpemidler. Bruk de offentlige tjenestene. De er profesjonelle, gode og gratis.

Det finnes også en masse flittige sjeler der ute, ildsjeler og frivillige som ønsker å opplyse, være til nytte og hjelp. Internett med den enorme kunnskapsbase den er, flyter over av nyttige nettsider, linker og hjelpsomheter. Det gjelder bare å finne det.

Et av de viktigste stedene du kan få hjelp gratis er på Forbrukerrådets finansportal. Vi anbefaler sterkt at du tar en titt på deres nettsider når det gjelder Pensjon, Bank, Forsikring og pengeplasseringer. Linkene sender deg direkte til Finansportalens hjemmesider.

Forbrukerrådet overvåker markedet for deg

Her får du hjelp til å sammenlikne og flytte på pensjonsprodukter, banktjenester, forsikringer og pengeplasseringer. Finansportalen stiller sine data gratis til rådighet.

PENSJON OG PENSJONSPRODUKTER – Ikke la gebyrer spise av din pensjon. Du kan enkelt kvitte deg med unødvendige gebyrer og dermed øke avkastningen. Velg produkt her, bruk dine egne tall og ta Gebyrsjekken.

– Hva er risikoklasser og spareprofiler? Les her – Administrasjonsgebyrer: Les her – Slå sammen pensjonskapitalbevis: Les her

BANK OG LÅN – For hver million du har i boliglån, tjener du 5 000 kroner året på en beskjeden renteforbedring på 0,5 prosent. Sammenlikn prisen på lånet ditt med markedets beste – minst én gang i året.

FORSIKRING – Dekker forsikringen det du trenger? Du kan sammenlikne selskapenes forsikringer ved å trykke «Sammenlign vilkår».

Trenger du forsikringen? Du bør prioritere å forsikre dine største verdier. Tenk igjennom hva disse er før du bruker kalkulatorene våre. Sjekk også først om du er dobbelforsikret. Se normvilkår her

PLASSERE PENGER – Fond kan være et lønnsomt, men bare hvis avkastningen blir høyere enn lånerentene dine. Aksjefond (og indeksfond) har forventet avkastning høyere enn boliglånsrenten. Men pengemarkedsfond og obligasjonsfond har ikke det. For å slå boliglånerenten, må investeringen ha en viss risiko.

BRUK FOLKEBIBLIOTEKET og skaff deg kunnskap – Det er utrolig hvilke bøker man kan finne på Folkebiblioteket og du kan også lese avisene. Det beste av alt er at det er gratis å låne. Alle i Norge har mulighet til å bestille seg gratis nasjonalt lånekort, så lenge de er over 15 år.

Biblioteket i Trondheim abonnerer på cirka 70 papiraviser, både på norsk og på andre språk. De tilbyr også gratis tilgang til flere avisdatabaser via bibliotekets PC-er og via det trådløse nettverket på biblioteket. Bibliotekene har ofte også PC med internett man kan låne på stedet.

 

Siden er under utarbeidelse… (Kom gjerne med tips)

Bli den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.


*