– å spare penger gjør deg ikke rik, men man kan trygt si at det hjelper:)

BESTE SPARETIPS: SLUTT MED RØYK OG SNUS!

Et godt sparetips.
Slutt med røyk og snus. Et godt sparetips. - Foto Pixabay

Det beste sparetips for manger er: Vil du spare penger så start med Røyk og Snus. Ikke bare sparer du mye penger, men også helsen. Matlysten vil øke markant så bruk abstinensperioden til å trene og spise sunt. Da øker du din kapasitet på alle områder, både fysisk og psykisk.

I januar sluttet jeg og røyke. For meg personlig ble det en innsparelse på rundt 2000 kroner i måneden, og for å ikke nevne helsefordelene. Det tilsvarer 24.000 i året. Det er svært mye penger. På ti år kan du kjøpe deg en splitter ny bil…

Det beste sparetips! Spar helsen. “My health is the main capital I have and I want to administer it intelligently.” – Ernest Hemingway – Foto Pixabay

Når du slutter å røyke etter lang tid vil de fleste få et stort matsug. Man har lyst på noe hele tiden og for min egen del la jeg på meg litt. Tre, fire måneder varter det før matsuget stabiliserte seg. Jeg skulle ønske jeg var litt mer bevisst på dette i starten, på hva jeg spiste, for å så kompensere med trening. Spis mye sunn mat og drikk mye vann og mosjoner og du vil fort bli som et nytt menneske med bedre kondisjon, skjerpede sanser og økt mental og fysisk styrke. En svært god investering i ditt nye liv.

Men skal du absolutt røyke er tobakk billigst. En snusboks om dagen koster deg rundt 32.000 kroner i året og en 20-pakning med røyk per dag vil koste deg nær 43.000 i løpet av et år.  Det er mye penger.

Jeg fant også ut før jeg sluttet at jeg sparte 600 kroner i året bare på å bytte til en billigere tobakk. Eventyrblandingen er billigst om jeg ikke husker feil. Det kan også være en del å spare på å bytte butikk. I mitt tilfelle rundt 2 – 300 kroner, men det finnes de som røyker dobbelt så mye som jeg gjorde og røyker du sigaretter så er besparelsen mye høyere.

Bli den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.


*