– å spare penger gjør deg ikke rik, men det hjelper

Gode gratisprogrammer

Spar masse penger på god og gratis programvare

Det finnes mye å spare på å sjekke ut hva slags gratisprogrammer som finnes på markedet. Er det for eksempel nødvendig å betale for Microsoft Office til opptil flere tusen kroner når det finnes mange gode og gratis kontor programmer?

Gode kontorprogrammer – Tekstbehandling

  • WPS (Min favoritt) er en kontorpakke utviklet av Kingsoft i Zuhai, Kina. De tilbyr en fri utgave (uten vannmerke fra 2016) og en profesjonell utgave som er abonnentbasert. Kontorpakken består av tre hovedeler: WPS Writer, WPS Presentation og WPS Spreadsheet. WPS er en forkortelse av delenes forbokstav. WPS Office blir utgitt på flere platformer som Windows, iOS, Android og Linux. Den er tilgjengelig på flere språk og kan åpne og redigere filer fra Microsofts Office pakke.

  • Libre office – er en gratis kontorprogrampakke med åpen kildekode utviklet av The Document Foundation, en sammenslutning av ulike programvareaktører og uavhengige programvareutviklere. LibreOffice inneholder alle vanlige kontorpakkeprogrammer som programvare til tekstbehandling, regneark, presentasjoner, databaser, grafikk og matematiske formler, og er kompatibel med andre kjente pakker som Microsoft Office og Apache OpenOffice.

  • Apache OpenOffice  – er en kontorprogramvare som inneholder tekstbehandlingsprogram, regneark, presentasjonsprogram, tegneprogram og et databaseprogram. AOO er fri programvare, og distribueres av Apache Software Foundation under Apache-lisensen. Det betyr at både programmet og dets kildekode kan lastes ned gratis, og privatpersoner eller bedrifter kan selv gjøre endringer eller reparere feil.

Antivirus: Et oppdatert antivirus program er noe alle bør ha på sin PC. Det finnes heldigvis flere gode og gratis antivirusprogram

  • Avast  – er et populært antivirusprogram utviklet av det tsjekkiske selskapet Avast Software s.r.o.
  • Avira – populært program som har en god effektivitet mot virus
  • AVG – Antivirus Free Edition fra Grisoft har virus, malware og spyware-beskyttelse samt real-time sikkerhetsoppdateringer.

(siden er under utvikling)

Kom gjerne med tips på gode og gratis programmer i kommentarfeltet

Bli den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.


*