– å spare penger gjør deg ikke rik, men det hjelper

SPARETIPS FOR BIL OG BILBRUK

Sparetips for bil og bilbruk - foto Pixabay

Det er mye å spare på å bli bevist bilbruken og å sette seg inn i hva slags ordninger og sparetips for bil og bilbruk som finnes på markedet. Her er det tusenlapper å spare årlig.

Autopass: Skaff deg autopass-avtale. Med en autopass-brikke får du nemlig 10% rabatt i de aller fleste bomanlegg i hele Norge. Enkelte lokale satser er på 20%. I tillegg får du en samlefaktura for passeringene dine, og ikke en faktura fra hvert selskap. I noen bompengeanlegg er det timesregel og månedstak for hvor mange passeringer som belastes.

Finn rabatt på drivstoff: Det finnes ulike rabatter på drivstoff. Du kan for eksempel spare penger på drivstoff med medlemskortet ditt fra Coop. Der får du 35 øre per liter du fyller. Det er visstnok enda mer å spare på dedikerte kredittkort. Både Shell Mastercard og Privat 365 er gode kredittkort for drivstoffrabatter. Her får du nesten opp til en krone rabatt per liter du fyller, og dermed en potensiell besparelse på flere tusen kroner i året. Bruker du kredittkort må du må betale med kreditt. Disse kortene er rentefrie så lenge du betaler tilbake pengene i løpet av en periode.

Fyll drivstoff på tidspunkter det lønner seg: Fyll drivstoff på tidspunkter det lønner seg. Prisene på bensin og diesel svinger i et fast mønster. Det er billigst å fylle drivstoff søndag kveld og mandag morgen, men også torsdag morgen er gunstig. Etter klokken 11.00 øker prisene.

Gli forbi: Aggressiv kjøring koster penger i lengden. Holder du en jevn fart så får du både høyere komfort og bruker mindre drivstoff.

Bytt raskt til sommerdekk: Å kjøre med sommerdekk er mer drivstoffvennlig og kan spare deg masse penger.

Bruk parkeringsapper: Du kan nå benytte deg av parkeringsapper for å sørge for at du ikke får bot. Appene passer også på at du ikke betaler mer enn nødvendig, ved at du selv kan avslutte parkeringen når du er klar for å dra videre.

Sjekk ut kaffeavtalene: Når du er ute på veien finnes det flere gode kaffeavtaler du kan benytte deg av. Den beste får du selvsagt hjemmefra, men ofte er tiden knapp og kaffeavtalene gjelder ofte mer enn kaffe også. Er du heldig kan du rabatt på både frokost, lunsj og middag. Ubegrenset kaffe i ett år. Alle bensinstasjonskjedene selger kaffeavtaler: Du kjøper en kopp som du så kan fylle et ubegrenset antall dager i løpet av et helt år. Se også DinSides test: Den beste kaffeavtalen. Hvilken bensinstasjon har den beste kaffeavtalen?

Unngå kjedelige og unødvendige utgifter på bøter: Fra 1. januar skrudde staten opp satsene for råkjøring og andre brudd på trafikkreglene. Ligger du 5 km timen over fartsgrensen vil det koste deg 800 kroner. Øker du 5 km er prisen 2100. Bare litt uoppmerksomhet kan fort koste deg mye penger. For eksempel skal du benytte høyre kjørefelt til vanlig ferdsel, mens forbikjøring skal foregå i venstre kjørefelt. Brudd på denne regelen skal gi et forelegg på 6.800 kroner. Også hvis du oppnår for kort avstand til forankjørende, brudd på vikeplikten, eller kjører på rødt lys koster det nå minst 6.800 kroner. Glemmer du blinklys koster det 2600. Blir du tatt for å snakke i håndholdt mobiltelefon på veien, da kan det foreligge en bot på 1650 kr. Bruk av hands-free.

Ikke utsett vedlikehold: Ved å vedlikeholde bilen din jevnlig bidrar til å opprettholde verdien og kan spare deg for store utgifter i reparasjon. Send bilen på service. Sjansen mindre for at du plutselig får motorstopp eller andre uheldige ting skjer. Et tips kan være å se over grensen til våre svenske naboer, hvor ofte service på bil er mye billigere enn i Norge. Du kan også spare momsen på å reparere i Sverige om bilen er tilbake samme dag.

Har du vurdert el-bil?: I følge NAF koster en Nissan Leaf ca 24 000 kroner mindre i året enn en tilsvarende bensinbil når du kjører 15 000 kilometer i året over fem år. Drømmer du om en mer fancy bil så kan det kanskje glede deg at en Tesla faktisk er 16 000 kr billigere i drift per år enn en tilsvarende bensinbil. (Prisene på bensin og Diesel har økt en del siden)

Trenger du egentlig egen bil? Bli med i et bilkollektiv: Det å ha bil er uten tvil dyrt. Bor du i en av de større byene kan du melde deg inn i et bilkollektiv. I bilkollektivet betaler du en engangssum for å bli andelseier. deretter betaler litt hver gang du bruker bilen. En annen fordel er at du kan velge biltype etter behov.

Her kan du bli med i bilkollektiv

Sjekk også Nabobil.no for å dele bil med andre. Her kan du leie naboens bil.

Bli den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.


*