– å spare penger gjør deg ikke rik, men det hjelper

TESTER: POTETCHIPS-TESTEN

Potetchips test. Hvem er billigst og hvem er best? Foto Sparetipset.no

Til lørdagskosen kan det være godt med noe salt, og potetchips er mye brukt i norske hjem, men hvilken er billigst og hvilken er best? Bli med på Sparetipset sin Potet-Chips test…

Jeg var nylig på Rema 1000 og der er det to typer av den tradisjomnelle potet-chipsen med salt. De har flere typer, men jeg valgte ut Maarud sin ,og Rema 1000 sin egen, som skal være det billigste alternativet.

Maarud Potetchips med salt. 240 gram kroner 22,00.-

Maarud Classic salt skilter med at Chipsen deres er ekstra sprø. Chipsen er etter min mening passe salt, og når det gjelder sprøhet, synes jeg den virker god. Den er hakket sprøere enn de andre chipsene i testen.

REMA 1000 Potetchips med salt. 400 gram kroner 17,40.-

REMA sin potetchips er også passe salt og kanskje ikke fullt så sprø som Maarud, men det er ikke den store forskjellen. Det er også en god chips. Prismessig er det stor forskjell på dem, så jeg ville klart ha valgt Rema sin hvor du får 66,7 prosent mer Chips, og attpåtil betaler du 26,5 prosent mindre for posen

I tillegg tok jeg med meg to andre typer av «billig-chipsen. Det vil si kjedenes egne billigmerker.

First Price, Potetchips med salt. 300 gram kroner 12,90.-

First Price Salte Chips er en god chips, passe sprø og salt, men i forhold til Rema sin får du 100 gram mere chips. Prismessig skiller de nær 35 prosent, så det handler vel mer om du hvor mye du trenger.

Men chipsen skal vel helst vare noen dager?

Coop Xtra, Potetchips med salt. 300 gram kroner 13,90.-

Xtra Dette er også en god potetchips, som også de andre var. Passe sprø og passe salt. Smaksmessig er den vanskelig å skille fra de andre.

Det kan jo være en smaksak, men smaksmessig er det etter min mening ikke den store forskjellen, så testen var faktisk litt vanskeligere enn jeg trodde. Prismessig kommer Maarud verst ut og alle de tre billigchipsene er et mye bedre alternativ.

Sparetipset: Av de to øverste er det liten tvil om hvem som er det beste kjøpet. Man sparer mye på Rema sin egen fremfor Maarud. Smaksmessig holder jeg en ørliten knapp på Maarud, men er ikke sikker.

Når det gjelder de tre billigmerkene, handler det vel egentlig om hvilken butikk som er nærmest. Jeg fant First Price på Spar, men jeg tror også Kiwi og muligens Bunnpris fører First Price produkter.

Tillegg:

Potetchips eller potetgull? Snackskrangel havnet i retten

Potetgull, potetløv, potetchips eller franske poteter, (Kjært barn har mange navn) og vi snakker selvsagt om skiver av potet som er sprøstekt i matolje.

I 2010 ble ordet potetgull registrert som varemerke av Estrella Maarud Brands AB. Varemerkebeskyttelsen ble i ettertid utfordret rettslig av KiMs Norge, og i 2015 ble registreringen opphevet av Oslo tingrett fordi varemerket ble regnet som degenerert. Maarud anket dommen, men anken ble avvist av Borgarting lagmannsrett. Maarud anket på ny dommen, men anken ble avvist av Høyesterett. Striden om bruken av potetgull er således lagt død med Høyesteretts avslag.

Maarud har på sin side tidligere understreket at det er Orkla som gikk til sak mot Maarud, og at Maarud aldri har ønsket å forhindre at folk flest bruker ordet «potetgull» i dagligtalen.

Bli den første til å kommentere

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.


*